Ајурведата и вишокот килограми – древна кечари мудра

Ајурведата и вишокот килограми

 

Кечари Мудра e древна јогиска техника со поставување на јазикот во специфична положба, мудра со која на лесен начин умее да ги намали вишокот килограми. Заморени сме од пробување  голем број неуспешни диети, од причина што немаме добра подготовка за да одржиме конзистентна диета во текот на долг временски период. Има и многу обиди да се достигнете идеалната тежина со разни фармаколошки препарати, т.е. најчестиот извор на грешка е лош и безвреден производ (чијашто медиумска пропаганда е обично во обратна пропорција со нејзината вистинска вредност). Друга слаба точка до (не) успех, што главно се должи на непрофесионално гледање на работите (важно е да се биде убав и да платиме за тоа): – Постои стапица во секој случај…

Треба внимателно да се разгледаат причините и начинот на кој ке достигнаме намалување на  прекумерната тежина, ако сакаме да имаме трајни резултати. Во околу 90% од случаите, причините за прекумерна тежина може да бидат:

* недоволно движење,

* преголема или нередовна диета,

* психолошки фактори,

* неправилна исхрана

Ајурведските доктори и терапевти умеат со помош на нивните дијагностички методи да ја увидат состојбата на пациентот и да дадат совети корисни за нормализирање на здравствената и психофизичката  состојба пациентот, со што убавината и килограмите полека ке се вратат во нормала.

Ако функцијата на тироидната жлезда е нарушена, бесмислено е да се осврнеме на класични диети. Едноставно нема резултат.

Ако причината е неправилна исхрана, лимфните дренажи или разни масажи  само ќе дадат привремени резултати. Покрај тоа, не може постојано да се оди во салони за убавина.

Никакви фластери за намалување на масно ткиво нема да можат трајно да ја  отстранат причината е зголемување на телесната тежина. Ако причината е од длабока психолошка природа, неконтролираната потреба од храна е голем проблем. Кај психолошки условената дебелина, сите лекови кои влијаат на метаболизмот се неуспех.

Постои златно правило, а тоа е…. нема губење на тежината без редовна физичка активност и нема долготраен резултат ако не ги смениме лошите навики во исхраната.

Како се изведува?

Седнете во медитативна состојба, ослободете ја дијафрагмата, поставете го јазикот во форма како на сликата и започнете длабоко дишење.

Дишете нмеколку ми нути во оваа позиција. Повторувајте го ова како утринска практика. Доколку нешто не ви е јасно слободно контактирајте ги нашите јога инструктори.

 

ЈОГА

 

 

 

 

 

 

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Ајурведско фрапе за енергија во време на постење

Ајурведско фрапе за енергија во време на постење

Постот е многу здрава работа за целото тело прпеорачува Ајурведата. За оваа намена ви предлагаме едно здраво ајурведско фрапе. 5 урми млеко /по ваш избор/ банана овесни снегулки Малку цимет и кардемом Чиа семе Ова фрепе е богато со енергија и она што е многу...

Ајурведски лек за силна главоболка

Ајурведски лек за силна главоболка

Ајурведски лек од мед, лук, црн пипер и кардамом во борба против главоболката Со комбинирање на овие четири намирници, со додаток на црниот пипер во смесата, ќе добиете силен домашен лек кој нема да остави штетни последици врз вашето тело како апчињата против...

АЈурведски лек за опструктивна и силна кашлица

АЈурведски лек за опструктивна и силна кашлица

Постојана кашлица поврзана со други симптоми како: скратен здив, голема количина на слуз или крвав исцедок може да укаже на посериозен медицински проблем. Постојаната кашлица е чест респираторен симптом, но исто така може да укаже на заболување на срцето,...