Ајурведки трик – избори се со проблемите со шуљеви и хемороиди

Проверен древен ајурведски лек за сите видови шуљеви и хемороиди

250гр. органско шафраново масло
250гр. оргнаски мед
250 гр алкохол а може и домашна ракија најдобро лоза
Помешајте ги сите суровини и добро измешајте ги, пијте по една чаша ракија секое утро.
Да се ​​чува во фрижидер. Пијте додека не се подобрат резултатите во текот на годината, а и за да се спречи повторување на проблемите. Без грижи, вкус на ликер

Добро е кога с екомбинира со Харитаки

 

Harithaki

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Знаеме дека со редовно и грижливо одржување и подмачкување на автомобилот, го доведуваме во одлична состојба. Истото се случува и со нашето тело. Повеќе грижа, подобро здравје. Дали редовно го одржуваме нашето тело, дали редовно го прочистуваме и подмачкуваме??...

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

  Медитацијата е тотална концентрација во сегашниот момент, фокусирана на самореализација, да си свесен за себе, да знаеш навистина кој си, да умееш да се исклучш од светот  и да се најдеш. Ако медитацијата во училиште стана предмет на изучување, децата ќе...

Кафа доша и справување со стресот

Кафа доша и справување со стресот

Оваа доша има најмали изгледи за раздразливост од сите три доши бидејќи ја карактеризираат смирена и приземјена природа и однесување. Сепак, кога тие се вознемирени и се под стрес, не ги споделуваат сопствените чувства и го таложат непријатното искуство. Сево ова...