Ајурведска тајна – марма точка за болки во зглобовите
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Ајурведска тајна – марма точка за болки во зглобовите

Ајурведска тајна – марма точка за болки во зглобовите

by | Aug 7, 2020 | 0 comments

Увото, усните, стапалата, дланките, како и рацете, се полни со нервни завршетоци, акупресурни, акупунктурни и марма точки кои доколку делувате на нив, ги стимулирате органите во телото и ќе имате позитивен ефект врз целокупното здравје.
Постои точка, којашто источњаците ја нарекуваат „небесна врата“ и која ни носи небесна енергија ако ја стимулираме, ги потиснува зависностите, воспаленијата и ја ублажува болката.

Масирајте ги ушите често, ќе имате многу промени на подобро, подобро здравје … Може да користите и масажери за да ги стимулирате тие точки … 😊

Ставете ги дланките на ушната обвивка, притискајте лесно и вртете во круг, ќе се чувствувате подобро по само неколку минути, бидејќи енергијата ќе тече низ вашето тело …;)

Ова се значајни точки на ушите, и ако ги стимулирате правилно, ќе решите многу здравствени проблеми:

Имате болки со зглобовите?


Ако имате проблеми со зглобовите, извршете притисок врз оваа точка. Ова ќе ја намали болката и вкочанетоста во зглобовите и ќе ви ги олесни за кратко време.

Доколки вашите здравствени проблеми продолжат и понатаму не двоумете се да закажете Широабјанга каде се врши целосен третман на околу 5,000 марма точки на главата.

 

Многу добри резултати се постигнуваат доколку на оваа точка нанесете ајурведско масло за болка, дополнително ќе го стимулирате.

 

Широабјанга

 

Vedanantaka Liniment

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...