Ајурведски трик – пеј, танцувај, радувај се и ќе ја излекуваш тироидата!

Тироидната жлезда е оболена кај луѓе кои силно доживуваат сè што им се случува, кои реагираат
на лошите постапки на другите, со чувство на длабока повреда и незадоволство. Негативните
емоции остануваат замрзнати во телото, се акумулираат во тироидната жлезда и почнува да се
оболува. Емоциите мора да се движат!

Пеј и танцувај

Докторот Олег Торсунов ги советува сите што имаат проблем со тироидната жлезда, а особено
пациентите со намалена функција на тироидната жлезда, да му помогнат на својот заболен орган
со пеење (активирање на грлената чакра) Тој вели дека тироидната жлезда и воопшто, целиот
ендокрин систем, се тесно поврзани со човечките емоции, особено со емоциите на љубовта.
Тироидната жлезда е оболена кај луѓе кои силно доживуваат сè што им се случува, кои реагираат
на лошите постапки на другите со чувство на длабока повреда и незадоволство. Негативните
емоции остануваат замрзнати во телото, се акумулираат во тироидната жлезда и почнуваат
проблемите со нејзината функција. Емоциите живеат и во нас и надвор од нас. Ослободете се од
насобраните негативни емоции – со пеење. Звукот многу лесно ги вади од телото. Д-р Торсунов
вели: „Пеј. Пеењето ги олабавува емоционалните стегања во тироидната жлезда. Јазлите во
тироидната жлезда ќе исчезнат сами по себе. Пејте весели песни, без разлика какви проблеми
имате и како сте расположени. Пејте со радост и љубов. Пејте постојано, танцувајте, радувајте се
на другите, радувајте ги другите…така ќе бидете излекувани! ”

При намалена функција на тироидната жлезда земајте два пати дневно Ашваганда и практикувајте јога вежба риба.

 

ЈОГА

Ashwagandha

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Знаеме дека со редовно и грижливо одржување и подмачкување на автомобилот, го доведуваме во одлична состојба. Истото се случува и со нашето тело. Повеќе грижа, подобро здравје. Дали редовно го одржуваме нашето тело, дали редовно го прочистуваме и подмачкуваме??...

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

  Медитацијата е тотална концентрација во сегашниот момент, фокусирана на самореализација, да си свесен за себе, да знаеш навистина кој си, да умееш да се исклучш од светот  и да се најдеш. Ако медитацијата во училиште стана предмет на изучување, децата ќе...

Кафа доша и справување со стресот

Кафа доша и справување со стресот

Оваа доша има најмали изгледи за раздразливост од сите три доши бидејќи ја карактеризираат смирена и приземјена природа и однесување. Сепак, кога тие се вознемирени и се под стрес, не ги споделуваат сопствените чувства и го таложат непријатното искуство. Сево ова...