Ајурведски трик – практикувај третман со свеж кромид и ќе ја излекуваш тироидната жлезда

Тироидната жлезда е оболена кај луѓе кои силно доживуваат сè што им се случува, кои реагираат
на лошите постапки на другите, со чувство на длабока повреда и незадоволство. Негативните
емоции остануваат замрзнати во телото, се акумулираат во тироидната жлезда и почнува да се
оболува. Емоциите мора да се движат!

Кромидот прави чуда!
Рецепт на д-р Игор Књазин, познат лекар од Санкт Петербург дава совети што да се користи за
намалена функција на тироидната жлезда (хипотироидизам). Тој вели: навечер, пред спиење,
земете главица кромид и исечете ја на две половини, така што сокот ќе излезе од нив. Тироидната
жлезда се состои од два лобуса, (лев и десен) поврзани со стеснување- (латинско име: истмус).
Со лесни, кружни движења, масирајте го вратот во областа на тироидната жлезда со овие
половини на кромидот – прво едната половина за едниот лобус на тироидната жлезда, а потоа
другата за другата. Потоа, без да го измиете вратот, легнете во кревет, така што овој сок
ќе делува преку ноќ. Ова е едноставен начин, кој целосно природно ја стимулира функцијата на
тироидната жлезда.

Кај хипотиреодизам и високи антитела добро е да зема редовно Ашваганда и Сигру

 

Ashwagandha

 

Sigru

 

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Знаеме дека со редовно и грижливо одржување и подмачкување на автомобилот, го доведуваме во одлична состојба. Истото се случува и со нашето тело. Повеќе грижа, подобро здравје. Дали редовно го одржуваме нашето тело, дали редовно го прочистуваме и подмачкуваме??...

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

  Медитацијата е тотална концентрација во сегашниот момент, фокусирана на самореализација, да си свесен за себе, да знаеш навистина кој си, да умееш да се исклучш од светот  и да се најдеш. Ако медитацијата во училиште стана предмет на изучување, децата ќе...

Кафа доша и справување со стресот

Кафа доша и справување со стресот

Оваа доша има најмали изгледи за раздразливост од сите три доши бидејќи ја карактеризираат смирена и приземјена природа и однесување. Сепак, кога тие се вознемирени и се под стрес, не ги споделуваат сопствените чувства и го таложат непријатното искуство. Сево ова...