Ајурведски трик – чај од кардамом за подобра дигестија

  Чајот од кардамон помага подобро да свари храната, така што храната што ја јадете има помали шанси да создаде гасови и долго да остане во дигестивниот трак. Ставете 1 лажичка кардамом во 250 ml вода и варете ја полека 10 минути. Пијте топол чај со оброци. Доколку имате многу гасови во телото се препорачува … Continue reading Ајурведски трик – чај од кардамом за подобра дигестија