Ајурвески рецепт за чистење на паразитите од телото
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Ајурвески рецепт за чистење на паразитите од телото

Ајурвески рецепт за чистење на паразитите од телото

by | Feb 11, 2021 | 0 comments

Ова е идеално време од годината за да направиме длабинско чистење на телото од паразитите и отровите. Во тоа ќе ни помогне Ним ајурведскиот суплемент кој е создаден од едно од најстарите дрва на планетата.

7 здравствени придобивки:

# 1 Помага да изгубите тежина

# 2 Помага за заштита на кожата.

# 3 Помага во детоксикација.

# 4 Помага во елиминирање на цревните црви.

# 5 Помага во спречување на чиреви.

# 6 Помага во зајакнување на имунитетниот систем.

# 7 Помага во лекување на рани.

Ним и /џагари/ се две спротивности: првиот е горчлив, а вториот е сладок. Кога се комбинираат, нивната мешавина има многу здравствени придобивки

Како да го земете: 1-2 таблети Ним со чаша топла вода, и потоа земете џагари или негова замена.

 

Neem

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...