Брза помош при мукозни лезии и афти

Мукозни лезии и усните афти се најчестите проблеми кои се јавуваат и од кои страдаат голем број на луѓе. Скоро сите ранички во усната шуплина се болни и траат подолго време.

Ви предлагаме едноставен природен начин како да си помогнете во вакви случаи или при случаи на парадентоза и воспаленија на жлебините.

Споделете корисни содржини со вашите блиски пријатели 🙂

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Како да ги намалиме килограмите со ајурведа

Како да ги намалиме килограмите со ајурведа

Според ајурведската медицина, формулата е едноставна: - асани (вежби) - исхрана (пропишана исхрана според дошите) - медитација (да се разбуди умот и телото). Ако се согласиме дека теоријата и практиката на „диети“ или „губење на тежината“ како такви не постојат и...

Ајурведата и вишокот килограми – древна кечари мудра

Ајурведата и вишокот килограми – древна кечари мудра

Ајурведата и вишокот килограми   Кечари Мудра e древна јогиска техника со поставување на јазикот во специфична положба, мудра со која на лесен начин умее да ги намали вишокот килограми. Заморени сме од пробување  голем број неуспешни диети, од причина што...

Како да го уредиме животот според ајурведа!

Како да го уредиме животот според ајурведа!

Нашиот се повеќе неуреден и стресен животен стил има моќ да влијае на нашите тела. Јогата како дисциплина многу ефикасно влијае на стресот, намалувајќи ги хормоните на стрес, смирувачки делува на нервниот систем и значително влијае врз правилно функционирање на ...