Ведски трик – искористете ја младата месечина за изобилство

Млада месечина – време е да се исполниме со изобилството!

Проверката на изобилство во животот е генијална васту алатка. Васту е претходникот на фенг шуи кое можеме да го искористиме за да создадеме изобилство во нашите животи. Мора да биде напишано во рок од 24 часа по појавувањето на Новата месечина. Ќе бидете воодушевени од резултатите бидејќи ќе почувствувате зголемување на богатството и изобилството во вашиот живот.

Не мора изобилствотот секогаш да биде во финансиски смисол, туку во областите каде што ви недостасува изобилство, вели древната ведска Васту наука.

Интересно, е дека мора да верувате дека акцијата – чекот ќе успее, откако ќе го испечатите (вербата е дополнително засилување).

Сепак, ќе бидете воодушевени од резултатите бидејќи ќе почувствувате зголемување на богатството во вашиот живот.

Напоменуваме дека не мора секогаш да биде од финансискиот аспект, туку во областа каде што ви треба изобилство (дом, семејство, деца, работа, студирање, одмор,).

Постои традиционална техника за пополнување на pроверката на изобилството според Васту – Фенг Шуи, која сега ќе ја опишеме.

Ако немате печатар да го отпечатите овој наш вистински чек на изобилието, можете да нацртате чек на парче хартија и да го пополните како вистински – резултатот е ист – повеќе изобилство за вас!
Како да направите проверка на изобилството?

Пишувањето на проверката на изобилството е ритуал со кој обезбедувате изобилство во вашиот живот. Направете го ова во првите 24 часа на Младата Месечина.

Најдобро е да го напишете во првите 8 часа на младата месечина, пред месечината да влезе во фаза на мирување.

Ако ги промашите првите 8 часа на младата месечина, завршете ги барем во првите 24 часа.

Испечатете чек или едноставно нацртајте чек на хартија. Користете ја вашата креативност во пополнувањето, бидејќи креативната енергија е многу силна и има корисен ефект врз резултатот.
Во делот “примател – име”, напишете го целото име читко.
Во делот каде што се внесува износот, внесете го износот – „ИСПЛАТЕНО!“ (или е постигнато ако не станува збор за пари)
На линијата каде што износот е напишан со букви, напишете – “ЦЕЛОСНО ИСПЛАТЕНО!”
На местото каде што е потписот на исплаќачот, напишано е – „ЗАКОН ЗА ИСПОЛНУВАЊЕ“.

Не мора да наведете датум на исплаќање, дозволете Универзумот да го одреди датумот кој е најповолен за вас..

Немора ја пишувате ни сумата на проверката на изобилство (не го ограничувајте универзумот, нека ви плати колку што ви треба).

Сега ставете ја проверката на изобилство на безбедно место и заборавете на тоа.

Нека Универзумот ја преземе контролата, препуштете се!

Многу луѓе се скептични и се сомневаат во овој ритуал, сè додека не се обидат. Но, по првиот пат, тие ја сфаќаат моќта на ваквите проверки и редовно ги пополнуваат секоја (нова- млада) месечина.

На крај сето ова завршето го со една убава и долга медитација 🙂

За дополнителни Васту или Фенг шуи консултации јавете се кај нашите стручни лица за тоа.

Посакуваме успех и радост 🙂

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Знаеме дека со редовно и грижливо одржување и подмачкување на автомобилот, го доведуваме во одлична состојба. Истото се случува и со нашето тело. Повеќе грижа, подобро здравје. Дали редовно го одржуваме нашето тело, дали редовно го прочистуваме и подмачкуваме??...

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

  Медитацијата е тотална концентрација во сегашниот момент, фокусирана на самореализација, да си свесен за себе, да знаеш навистина кој си, да умееш да се исклучш од светот  и да се најдеш. Ако медитацијата во училиште стана предмет на изучување, децата ќе...

Кафа доша и справување со стресот

Кафа доша и справување со стресот

Оваа доша има најмали изгледи за раздразливост од сите три доши бидејќи ја карактеризираат смирена и приземјена природа и однесување. Сепак, кога тие се вознемирени и се под стрес, не ги споделуваат сопствените чувства и го таложат непријатното искуство. Сево ова...