Грижете се за своето здравје!

Грижете се за своето здравје!

by | Sep 7, 2020 | 0 comments

Третирање на марма точки за ублажување на непријатност и болка.

Третманот на нозе е еден од најпријатните типови третмани за многумина од нас.
Има силен релаксирачки ефект, бидејќи влијае на целото тело.
Ова е затоа што има седум илјади нервни завршетоци поврзани со сите делови од телото.
Насочен третман на чувствителните области (зони) на стапалата и придружните рефлексни точки со цел олеснување на тегобите, се нарекува Падабјангам.
Покрај стапалата, Ајурведата третира и точки на зглобовите, дланките, ушите и лицето и целото тело.
Оваа техника е стара над 10000 години и за прв пат ја користеле во древна Индија.
Научно е докажано дека ајурведската медицина успешно ја балансира животната енергија што тече низ каналите во телото.

Стручниот допир на нозете може да влијае на целото тело.
Во зоната за третман, телото е поделено на десет енергетски зони, кои се протегаат вертикално низ телото и завршуваат во стапалата.
Со третирање на марма точките во одредени зони, можете да се стимулираат сите делови од телото.

Како делува падабјанга:

Ја релаксира, стимулира циркулацијата и поттикнува енергетската рамнотежа во телото.
Рамнотежата е неопходна за здраво тело, ум и дух. Кога има дисфункции во телото, тоа излегува од рамнотежа.
Рефлексолошкиот третман витално ја балансира секоја жлезда, орган, мускул, ткиво и клетка во телото, доведувајќи ги системите на телото во состојба на правилна функционирање.
Во ајурведата се обработуваат одредени рефлексни и марма точки и зони, пренесувајќи импулси до заболениот дел од телото.
Искусен тарапевт ќе ги следи реакциите на вашето тело и ќе ви помогне да добиете резултати многу брзо. Исто така, може да придонесе за полесно дијагностицирање на болеста.

Падабјанга особено може да помогне при:
хормонални нарушувања
менопауза
болка во грбот
мигрена и главоболки
нарушувања на спиењето
дигестивни проблеми
проблеми со циркулацијата
депресија, стрес и напнатост

Закажете го својот третман веднаш и бидете здрави ко дрен 🙂

 

Падабјангам

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...