Дали знаете што е ведска астролгија?
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Дали знаете што е ведска астролгија?

Дали знаете што е ведска астролгија?

by | Mar 11, 2021 | 0 comments

Моментот на раѓање го одразува квалитетот на времето кое се пресликува на нас и не
следи целот живот.Тој момент го одразува енергетското усогласување врзано со нашата
карма и квалитетите но моментот кога сме родени, а ни овозможува искуства кои ни се
потребни во животот. Тука станува збор за една од најзачајните закони на универзумот-
законот на почетокот.
Во превод зборот jyotish значи светло. Ведската астролгија преставува светлина која ни
помага да си го осветлиме својот животен пат. Кога патот ни е осветлен, полесно е да ги
согледаме предностите и можни опасности, за да можеме да превземеме адекватни
мерки за истите. Така превземаме одговорност за својот живот
и не дозволуваме да се чувствуваме како збунета марионета која незнае што и се случува.
Затоа се вели, дека кога ќе погледаме во нашата jyotish карта
дозволуваме светлината во тој момент да влезе во нашиот живот.
Јyotish светлината е божествена светлина.
Наталната карта има цел да ни помогне да не се сопнуваме во мракот, подлабоко да се
разбереме себе си, смислата на животот и сето тоа да го ускладиме со природните закони
за да чекориме во животот со поголема свест и верба.
Заедно со изработената натална карта добиваме совети, препораки за примена на
ремедијални мерки: мантри, драги камења, бои и многу други техники, со што
помогнеме во одреден тежок период од животот, полесно да ги поминеме пречките кои
ни се на патот и да ја пренасочиме енергијата во нагорен правец.

Дали знаете дека кај нас можете да најдете голем познавач на ведската астрологија?

Ако ова доволно ве заинтересира слободно јавете ни се да ја изработиме вашата карта 🙂

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...