Дали знаете што е натална карта?

*За изработка наталната карта во Јyotish астрологија важно е да се земе
во предвид поставеноста на картата и да се додаде она што личноста го
поминала или одработила до тој момент.
*Важен фактор во создавање натална карта се седумте планети: Сонце,
Месец, Меркур, Венера, Марс, Јупитер, Сатурн како и таканаречените
чворови на Месецот- Раху и Кету.
*Раху е северен месечен чвор, додека Кету е јужен месечев чвор. Раху и
Кету ја покажуваат кармата од минатото, односно кармата на сегашниот
живот. Деветте планети ја покажуваат енегијата, места во живот како и
пресликување на она што го има сопственикот на картата. Ведската
астрологија ни овозможува предвидување и можност да влијаеме на
некои работи кои сигурно ќе се случат во иднина. Многу од тоа можеме да
смениме со наше познавање на играта на универзумот, со нашата свест и
свесно делување.
*За изработка на натална карта важни се периодите или подпериодите
наречени Mahadasha-период, Antradasha-подпериод. Периодите се
всушност периоди на планети, така да можеме да имаме период на
јупитер на пример, на раху , исто така е и со подпериодите.
Jyotish астрологија е древно учење за животот, многу длабоко и уникатно
во прецизноста и точноста.

Искуства:
Магдалена-Кога ја имаш својата натална карта, како да го имаш
сопствениот живот во раце и можеш во одредени мигови да се соочиш со
сите добри и лоши моменти, знаеш едноставно дека нештата секогаш
неможеш да ги контролираш и дека не зависи се од тебе, можеш лесно да
се насочиш кога е твојот добар период за бизнис, за брак, за купување нов
дом….

 

Јавете се да ја изработиме и вашата натална карта, не оставајте други да ви раскажуваат за своите убави искуства 🙂

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Ајурведски лек за силна главоболка

Ајурведски лек за силна главоболка

Ајурведски лек од мед, лук, црн пипер и кардамом во борба против главоболката Со комбинирање на овие четири намирници, со додаток на црниот пипер во смесата, ќе добиете силен домашен лек кој нема да остави штетни последици врз вашето тело како апчињата против...

АЈурведски лек за опструктивна и силна кашлица

АЈурведски лек за опструктивна и силна кашлица

Постојана кашлица поврзана со други симптоми како: скратен здив, голема количина на слуз или крвав исцедок може да укаже на посериозен медицински проблем. Постојаната кашлица е чест респираторен симптом, но исто така може да укаже на заболување на срцето,...

Прекрасен ајурведски здрав рецепт за секој ден

Прекрасен ајурведски здрав рецепт за секој ден

Како да го започнете и завршите денот? Ајурведата препорачува голема употреба на ферментирани млечни производи доколку не пречи на дигестијата. Еве една здрава и лесна закуска з апочеток и крај на денот. Рецепт: 1 јаболко, 1 лимон, Кефир или јогурт /количина по...