Дали инхалацијата со пареа може да ве спаси од вирусот Ковид-19?
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Дали инхалацијата со пареа може да ве спаси од вирусот Ковид-19?

Дали инхалацијата со пареа може да ве спаси од вирусот Ковид-19?

by | Apr 23, 2021 | 0 comments

Топлата вода што ја пиете е добра за грлото и телото.  Но, вирусот Ковид-19 се крие зад параназалниот синус на вашиот нос првите 3-4 дена. Топлата вода што ја пиеме не достигнува таму.  По 4 до 5 дена, овој вирус кој се криел зад параназалниот синус стигнува до бели дробови, каде предизвикува проблеми со дишењето.  Затоа е многу важно да се инхалираме со пареа, која стигнува до задниот дел на овој синус.  Ако сакате да останете безбедни и да превенирате од коронавирусот, кој може да се крие во вашиот нос, тогаш треба да започнете да правите редовна инхалација што ќе допре до вашиот нос и ќе го неутрализира вирусот и другите непријатности особено во време на доминантна Кафа доша. Ставете зовриена вода во поголем сад и додадете неколку капки есенцијални масла од портокал, лимон, лаванда.  На 50 °C, вирусот Covid-19 станува оневозможен т.е. парализиран.  На 60 ° C вирусот станува толку слаб што секој имун систем може да се бори против него.  На 70 ° C вирусот целосно умира.  Ова е она што го прави пареата.  Ајурведската медицина го знае ова одамна. Според ајурведскиот лекар др. Авишек, Ковид-19 може да биде сузбиен и елиминиран со вдишување на пареа преку носот и устата. Ако сите започнеме со оваа практика, пандемијата наскоро ќе заврши. Еве еден предлог, започнете ја постапката една недела наутро по неколку минути, а потоа почнете да ја зголемувате до 5 минути секој нареден пат,  Оваа практика нема несакани ефекти и е бесплатна.  Значи, само треба да примениме и да ја споделиме овие информација.  Важно е по инхалацијата да останеме дома некое време и да не излегуваме на студен воздух. Практикувајте го еднаш дневно, а ако сте во контакт со многу луѓе можете да практикувате и два пати дневно.
Не заборавете по инхалацијата редовно да користите од ајурведските капки насја капки за нос.
Добро здравје 🙂

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...