Домашен третман на тироидната жлезда со лековити мантри – зборови

Тироидната жлезда е оболена кај луѓе кои силно доживуваат сè што им се случува, кои реагираат
на лошите постапки на другите, со чувство на длабока повреда и незадоволство. Негативните
емоции остануваат замрзнати во телото, се акумулираат во тироидната жлезда и почнува да се
оболува. Емоциите мора да се движат!

Третман на тироидната жлезда со лековити мантри – зборови

Георги Ситин е познат руски научник, автор на ефективни текстови за лекување за
самопрограмирање на заздравувањето на организмот. Неговата техника SOEVS е развиена во
околу 50 обемни научни трудови, со околу 20 000 медицински текстови. Обемни докторски
дисертации од областа на медицината, психологијата, педагогијата и филозофијата.
За време на Втората светска војна тој беше многу тешко ранет, лекарите тврдеа дека е целосно
инвалид и нема начин како да се спаси. Потоа започна да работи на создавање лековити
текстови, кои целосно ги излекуваше. Понатаму, илјадници луѓе беа излекувани со помош на
неговите текстови за лекување.
Тоа е техника, заснована на способноста на човекот да му помогне на својот заболен организам
со зборови. Исцелувачките текстови ги вклучуваат нашите чувства, ја зајакнуваат моќта на
мислата, ја мобилизираат нашата волја, создаваат висока концентрација на волја и ја насочуваат
нашата волја да го усвоиме текстот и на тој начин да си помогнеме.
Додека си во кревет, додека се будиш или заспиваш, повеќе пати повторувај си афирмативни мантри –
зборови  за здрава тироидна жлезда. За да може организмот да го усвои текстот, потребни се
500-1000 изговарања и слушања. Најважно од се е вербата дека можеме да си помогнеме и исцелиме. Кога вашето тело целосно ќе ги усвои овие зборови,  негативните мисли ќе се отстранат, а нарушувањата во вашето тело и ќе ви го вратат здравјето.

При намалена функција практикувајте редовно јога, техники на дишење и редовно земајте Ашваганда.

 

ЈОГА

СЕМИНАРИ

Ashwagandha

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Знаеме дека со редовно и грижливо одржување и подмачкување на автомобилот, го доведуваме во одлична состојба. Истото се случува и со нашето тело. Повеќе грижа, подобро здравје. Дали редовно го одржуваме нашето тело, дали редовно го прочистуваме и подмачкуваме??...

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

  Медитацијата е тотална концентрација во сегашниот момент, фокусирана на самореализација, да си свесен за себе, да знаеш навистина кој си, да умееш да се исклучш од светот  и да се најдеш. Ако медитацијата во училиште стана предмет на изучување, децата ќе...

Кафа доша и справување со стресот

Кафа доша и справување со стресот

Оваа доша има најмали изгледи за раздразливост од сите три доши бидејќи ја карактеризираат смирена и приземјена природа и однесување. Сепак, кога тие се вознемирени и се под стрес, не ги споделуваат сопствените чувства и го таложат непријатното искуство. Сево ова...