Канза Ватаки
  • Home
  • /
  • Канза Ватаки

АЈУРВЕДСКИ ТРЕТМАНИ

Канза Ватаки

Канза Ватаки – најдобро чуваната ајурведска тајна.

Со овој природен третман се разубавувале и Фараоните во древниот Египет.

Масажата KansaWand делува на длабинско тонирање на кожата и мускулите на лицето, грлото, вратот и телото.

Го нарекувааат природен ботокс третман без употреба на хемиски и естетски препарати.

Ја омекнува кожата, ги отвора порите и помага во чистењето на насобраната нечистотија.

Овој третман ја контролира појавата на акни и црнки, но исто така ја зголемува циркулацијата и дава топол, здрав и младешки блесок на кожата.

На главата и вратот се третираат сите тензични и енергетски места, одредени марма точки, зони и меридијани на лицето.

Масажата KansaWand помага да се отстранат длабинските брчки и по масажата лицето изгледа свежо, одморено и ревитализирано.

Придобивките од овој третман се состојат во тоа што после третманот:

  • кожата е чиста, со зголемена циркулација на крв во поткожното ткиво,
  • ги намалува борите,
  • ја зголемува влажноста на кожата,
  • го зголемува колагеното ткиво,
  • го подобрува тенот.

Употребата на загреаното есенцијално ладно цедено масло длабоко ја потхранува и ревитализира кожата. Третманот е целосно природен и без употреба на никакви хемикалии.

Третманот може да ги ја намали болката и да ви помогне да почувствувате целокупно здравје и виталност.

KansaWand третманите даваат многу добри резултати кога се практикуваат повеќе третмани во серијал.

Третманот започнува со 5 минутна длабинска анти-стрес ревитализација на целата глава, а завршува со специјален ајурведски путер за длабинска хидрација на кожата.

Дајте си го најдобриот подарок за пролетните денови и заблескајте со својата природна убавина.

Времетраење на третманот на лицето 30мин.

Цена за единечен третман: 1 800.оо мкд

Шифра: 1109

Ayurvedic treatments

Kansa Wand

The word ‘Kansa’ (pronounced cun-za) comes from the Sanskrit word ‘Kansya’, which means ‘bronze’.

It refers to a metal alloy that was developed in India over 3000 years ago, consisting of about 80% copper with traces of tin and zinc.

Kansa is considered in Ayurveda as a healing metal with therapeutic benefits, such as increasing collagen and reducing inflammation.

The last few centuries saw Kansa being used for developing massage tools for healing.

Benefits of the Ayurvedic Kansa Wand Face Massage The Kansa Wand is able to work deeply into the muscles and fascia of the face.

Particular attention is paid to problem areas such as the eyes, brow line, jawline and mouth to lift, firm and reduce the appearance of fine lines and wrinkles. Skin elasticity and microcirculation is improved for younger looking skin and a brighter, clearer complexion.

During a Kansa Wand Face Massage the Marma (energy) points of the head and face is massaged, conferring therapeutic benefit to the entire body, including:

 reduced tension & anxiety

 improved concentration

 drainage of the sinuses

 relief of eye strain, brightening of eyes and reduction of dark circles & puffiness

 improved sleep

This beautifully restorative treatment will leave you feeling deeply relaxed and looking and feeling years younger.

Duration of treatment 30 minutes.

Price of a single treatment: 30 euro

Code: 1109

Закажи третман