Кила на дијафрагма – како да си помогнете

 

Како лесно да се решите од хијатична хернија?

Древна ајурведска постапка

Ставете 10 тина кибритчиња во пределот на папокот. Најдобро е да ги ставите на некоја сигурна подлога. Кога ќе се разгорат покријте ги одгозгоре со широк стаклена чаша. Држете го садот додека сам не се одлепи од кожата, понекогаш стои и до еден час. Ако е потребно повторете ја постапката по неколку дена. Ќе видите килата ќе биде однесена како со рака.

Споделете корисна содржина со вашите блиски 🙂

 

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Како да ги намалиме килограмите со ајурведа

Како да ги намалиме килограмите со ајурведа

Според ајурведската медицина, формулата е едноставна: - асани (вежби) - исхрана (пропишана исхрана според дошите) - медитација (да се разбуди умот и телото). Ако се согласиме дека теоријата и практиката на „диети“ или „губење на тежината“ како такви не постојат и...

Ајурведата и вишокот килограми – древна кечари мудра

Ајурведата и вишокот килограми – древна кечари мудра

Ајурведата и вишокот килограми   Кечари Мудра e древна јогиска техника со поставување на јазикот во специфична положба, мудра со која на лесен начин умее да ги намали вишокот килограми. Заморени сме од пробување  голем број неуспешни диети, од причина што...

Како да го уредиме животот според ајурведа!

Како да го уредиме животот според ајурведа!

Нашиот се повеќе неуреден и стресен животен стил има моќ да влијае на нашите тела. Јогата како дисциплина многу ефикасно влијае на стресот, намалувајќи ги хормоните на стрес, смирувачки делува на нервниот систем и значително влијае врз правилно функционирање на ...