Кичари – најизбалансираната ајурведска храна

Кичари е ајурведско јадење за детоксикација и едно од најстарите ајурведски специјалитети. Тоа е мешавина од две или повеќе зрна. Традиционалниот кичари се прави од ориз и леќа но, наместо ориз, можете да користите кое било друго жито (киноа, леќа, амарант, итн.). Тајната на одличниот вкус на кичари лежи во добро избалансираните зачини. Зачините не … Continue reading Кичари – најизбалансираната ајурведска храна