Марма Терапија
 • Home
 • /
 • Марма Терапија

АЈУРВЕДСКИ ТРЕТМАНИ

Марма терапија

Марма терапија е важен аспект на ајурведскиот третман каде што примената на притисок врз марма енергетските точки поттикнуваме проток на витална енергија (прана) долж сложениот систем на суптилни канали наречени (нади). Врз основа на наведените знаења во Данурведа, ајурведскиот мудрец (пред околу 6000 години), 107-те терапевтски точки на Марма терапијата се препознаени од Ајурведа. Повредата или лошиот проток на енергијата на некои од овие важни точки на телото доведува до разни заболувања, непријатност во телото, хормонален дизбаланс, а во потешки случаи и до смрт. Масажата на овие делови е длабоко применета во третманот на ајурведата.

Марма терапијата е корисна за многу состојби, вклучувајќи ги и следниве:

 • Болки во мускулите и зглобовите Вкочанети зглобови
 • Мускулен спазам
 • Респираторни проблеми
 • Проблеми со варење и елиминација на токсини
 • Нарушувања на нервниот систем
 • Главоболки и мигрена
 • Општи проблеми и малаксалост
 • Намалена функција на жлездите
 • Анксиозност и депресија
 • Надразливост на стрес
 • Кај стравови и фобии
 • Конфузија
 • Губење на меморијата и ментален фокус
 • Намалена енергија и замор

Болести што се лекуваат и делотворни со Марма терапијата издвојуваме само неколку:

 • Парализа
 • Ишијалгична болка
 • Мигрена
 • Потреси на мозокот
 • Дијабетична невропатија
 • Мускулни грчеви и грчеви во телото
 • Парализа на лицето
 • Уринарна инконтиненција
 • Лумбален спондилитис
 • Лумбална спондилолистеза (испакнување на дискот или пролапс)
 • Цервикален спондилитис
 • Цервикална спондилолистеза (испакнување на дискот или пролапс)
 • Замрзнато рамо (периартритис)
 • Синдромот на карпален тунел
 • Болки во мускулите и зглобовите
 • Вкочанети зглобови
 • Мускулен спазам
 • Респираторни проблеми
 • Проблеми со варење и елиминација на отрови

Како делува? Постојат четири основни цели на Марма терапијата:

 • Ги отстранува блоковите во енергетските канали наречени шрота.
 • Ја смирува вата доша, (елементите на воздухот и етер), доведувајќи ја во баланс, (под-доша која го контролира автономниот нервен систем.) Тоа создава физичка, ментална и емоционална флексибилност.
 • Поради голема количина на ама (токсини) и поради дизбалансот на вата, човечките суштества по 35 или 40 -годишна возраст стануваат крути – и тоа се случува и со животните и растенијата.
 • Зголемувањето на вата во телото, доведува до дегенерација. Оваа ригидност значи многу идеи, емоции и физички движења во телото.

Овој нежен третман создава можност да се доживее моќна и динамична трансформација на физичко, ментално, емоционално и духовно ниво со градење позитивна врска со несвесниот ум. Многу пати, луѓето не можат да излезат надвор од нивната „зона на удобност“. Тие мислат дека имаат апсолутни ограничувања. Откако Марма терапијата ќе заврши, тие можат да започнат да преземаат позитивни ризици во својот живот.

Времетраење на третманот 40 до 60 минути.

Цена на единечен третман: 1.800 ден.

Шифра: 1111

Закажи третман