Масирајте ја оваа марма точка за помалку стрес
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Масирајте ја оваа марма точка за помалку стрес

Масирајте ја оваа марма точка за помалку стрес

by | Oct 15, 2021 | 0 comments

Масирајте ја оваа точка и ослободете се од стресот

Изворот на стрес не е ист за секого, и честопати едно лице има неколку различни предизвикувачи кои ги туркаат во оваа неподнослива состојба. Кога се навикнуваме на стрес, повеќето луѓе чувствуваат вознемиреност и напнатост, дури и физичка болка. Најважно, кога станува збор за ослободување од стресот, е да се ослободите од негативните емоции. Постои одредена точка против стрес на нашето тело, со чија стимулација лесно можеме да се ослободиме од стресот. Ајурведата оваа точка ја нарекле „рајска порта“, бидејќи му даваат на телото „небесна енергија“. Тоа е моќна, чудотворна точка која го зајакнува телото, го намалува стресот и го зајакнува протокот на енергија, што има корисен ефект врз нашето здравје во целина. Ако дејствуваме на оваа точка со нежен притисок (во случајов блага масажа) 2-3 минути, покрај ублажувањето на стресот, ќе ги намалиме воспалителните процеси и ќе ја намалиме болката речиси во секој дел од телото. Точката се наоѓа во центарот на горната третина од увото, како што може да се види на сликата.

Добри резултати се постигнуваат со редовна примена на Абјанга и земање Ашваганда.

 

Абјанга

Ashwagandha

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...