Мачка – исцелител на човекот

Мачка – исцелител на човекот

by | Dec 13, 2021 | 0 comments

 

Повеќето луѓе имаат позитивен однос кон мачките, но некои се негативно настроени кон нив. Ги
иритираат, им пречат да се во нивна близина, им создаваат страв и сакаат веднаш да ги избркаат.
Домашната мачка заедно со кучето од памтивек се наоѓаа на секој цртеж на децата, покрај сите
членови на семејството, кога темата на цртежот беше „ДОМ„.
1. Мачката е неминовен член на секое семејство со уникатен биоенергетски систем. Суптилно
да се усогласува со биополето на животната средина, па дури и да резонира со нив, со што
го коригира, доколку е потребно напојување, а во исклучителни случаи дури и целосно
закрепнување.
2. Постојат вистинити приказни на сопствениците на мачки, кои сведочат дека во контакт со
своите миленици главоболката знаела да исчезне, притисокот се нормализирал,
станувале позитивни и одморени…Чудо се мачките. Секој проблем во телото кој се
појавува како искривување на енергетската аура, мачката може да го чувствува и со
својата енергија може да помогне.
3. Мачката е показател за психо-физичката состојба на човекот. Кога домашните се во ред
мачката што живее со нив е мирна, спокојна, со добро расположение е, се мази, долго
спие, не ја запоставува хигиената и има добар апетит. А, ако вашето домашно милениче е
нервозно без причина, не се грижи за себе, не јаде, мјаука како да сака да се пожали, значи
дека нешто не е во ред со некој во семејството.
4. Чувствителните мачки реагираат на кавги во семејството и секогаш се на страната на
повредените во овие конфликти. Ако, на пример, незаслужено сте го казниле вашето дете,
мачката дефинитивно ќе дојде кај него, почнува да се мази и преде, обидувајќи се да го
смири детето и да му ја врати духовната рамнотежа.
5. Како и секоја суптилна врска, односот помеѓу мачка и човекот е двоен. Мачките нè
чувствуваат нас, но и човекот многу добро се чувствува како мачка. Тоа е причината зошто
рамнодушната личност кон нив е практично несреќна. Или сочувство или антипатија. Со
сочувство, сè е јасно, но непријателство ..
6. Според согледувањата, дефинитивно мачките се тргаат од злонамерните и негативни луѓе
чии лични животи не се исполнети со среќа и позитивна вибрација. Исто истите ликови ако
ги прашашдаки сакаат мачки, одговорот е: „Мразам мачки!
7. Истото е и со децата изложени на семејно или училишно насилство, кои го пренесуваат
својот гнев на уличните мачки.
8. Со сигурност може да се каже дека кај луѓето чија карма не е совршена, мачките
предизвикуваат негативни емоции. Таквите луѓе треба сериозно да размислат како да го
променат својот живот, да бидат посветли и посреќни.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...