Музиката што ја слушаме ги креира нашите верувања и вибрации

Повеќето од текстовите на песните кои се пеат и слушаат содржат приказни за несреќни љубови,
измами, тага и болест….со еден збор, текстови со пониски емоции и вибрации што нè тераат да
веруваме дека љубовта боли и дека тагата, очајот, разочарувањето, љубомората или болката се
честа појава во животот.
Сите веќе знаеме колку се важни зборовите што ги кажуваме и како тие влијаат на нашите
верувања и емоции. Замислете колку се засилува влијанието врз потсвеста кога зборовите се
комбинираат со музика.
Музиката има посебна фреквенција што нè става во состојба на алфа бранови – состојба на лесна
хипноза, а потоа влијанието на зборовите врз нашата потсвест е уште поголемо.
Истражувањето спроведено на Универзитетот во Сасекс открило дека музиката со позитивни
пораки има влијание врз психата на слушателот. Се покажа дека испитаниците кои слушале песни
со позитивен текст подоцна се однесувале со поголема емпатија кон другите отколку
испитаниците кои слушале музика со негативни пораки во текстовите.
И покрај зголемувањето на емпатијата, преку музиката што ја слушаме и пееме, можеме да
работиме и на промена на верувања кои не ни служат во оние што ни служат, и на тој начин да
манифестираме подобра реалност.
За среќа, сè повеќе уметници се појавуваат на нашите простори, чија цел е да инспирираат,
мотивираат и да ја подигнат свеста преку музика. Така, музичкиот тренер Анамарија Ферари има
за цел да ги освести слушателите, да ги смени верувањата што не им служат и да ги подигне
вибрациите преку модерната музика и на тој начин да ги поврзе световите кои досега биле
„одделени“.
Нејзината прва песна под име Синхроницитет, зборува за тоа како кога се слушаме себеси и ги
следиме своите соништа и интуиција, го живееме животот со полн капацитет.
Целта на овој музички тренер е да се создаваат што повеќе песни од различни музички стилови за
сечиј вкус, но Да бидат со висока вибрација, весели, инспиративни и со афирмативни текстови.
Следната песна во реге стил на насловот „Сè што ми доаѓа“ е идеална за, како што вели
Анамарија, манифестирање на сè што сакаме.
Запрашајте се кои се вашите омилени песни и која содржина имаат?
Дали обрнувате внимание на она што го слушате и пеете?
Внеси песни во својот живот и секојдневие, песни за зголемување на вибрациите.
И пеј, пеј, само пеј!

Written by Ayurveda

August 20, 2021

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и...