Наједноставниот домашен ајурведски лек за кашлица со црн пипер

Наједноставниот домашен лек за кашлица од типот кафа доша е со црн пипер.

Измешајте 1/4 лажичка мелен црн пипер со лажичка органски мед и прстофат куркума, земајте го после јадење. (За отежнато дишење, заменете го медот со лажичка ги. (стопен путер)

Црниот пипер, има изразено својство на затоплување, помага при ублажување на затнатоста и олеснувањето на кашлицата. Земете го овој лек два до три пати на ден од 3 до 5 дена.

Дополнително може да ви помогне редовното земање на Амрут.

Не заборавајте да ја дознаете причината за болеста со вашиот локален ајурведски лекар.

 

Amruth

Кафа

Органска куркума во прав 200гр

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Знаеме дека со редовно и грижливо одржување и подмачкување на автомобилот, го доведуваме во одлична состојба. Истото се случува и со нашето тело. Повеќе грижа, подобро здравје. Дали редовно го одржуваме нашето тело, дали редовно го прочистуваме и подмачкуваме??...

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

  Медитацијата е тотална концентрација во сегашниот момент, фокусирана на самореализација, да си свесен за себе, да знаеш навистина кој си, да умееш да се исклучш од светот  и да се најдеш. Ако медитацијата во училиште стана предмет на изучување, децата ќе...

Кафа доша и справување со стресот

Кафа доша и справување со стресот

Оваа доша има најмали изгледи за раздразливост од сите три доши бидејќи ја карактеризираат смирена и приземјена природа и однесување. Сепак, кога тие се вознемирени и се под стрес, не ги споделуваат сопствените чувства и го таложат непријатното искуство. Сево ова...