Нова магнетна нараквица – уште посилна и помоќна
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Нова магнетна нараквица – уште посилна и помоќна

Нова магнетна нараквица – уште посилна и помоќна

by | Aug 13, 2020 | 0 comments

 

Нараквицата е изработена од чист бакар на кој галвански е нанесен слој од драги метали кој делуваат на целокупниот имунитет, а е и прекрасен моден детал. Нараквицата има 12 микромагнети, кои имаат магнетско поле 3500 гауси на нивната површина. Ориентацијата на магнетното поле е таква што секогаш постои северен магнетски пол кон кожата. Радиусот на дејствување е 10 mm во длабочина и 17 mm во дијаметар. Површините на магнетите се заоблени, мазни и без остри рабови. Магнетите се керамички и се целосно нереактивни во контакт со кожата, мукозните мембрани или кој било друг материјал или хемикалија. Магнетите се научно тестирани и ги исполнуваат сите медицински норми и стандарди за стимулирање на човечкото тело, без штетни последици.

Обликот на магнетот е конвексен диск, со една рамна и една конвексна кружна површина. Северниот магнетски пол се наоѓа на конвексната површина.

Микромагнетите имаат магнетна густина на флукс од 3500 гауси на површината.

Дејство: Ги стимулира марма и акупунктурните точки во пределот на зглобот и го поттикнува локалниот метаболизам на клеточно ниво, во областа на дејствување.

Се користи кај следните проблеми:

Зглобови
Стрес
Нервни растројства
Депресија
Висок крвен притисок
Слаба циркулација
Замор и несоница

Дебелина

Анксиозност

 

Веднаш нарачајте си магнетна нараквица овој пат со поголем број магнети и поголема дебелина на бакар.

 

Ајурведска бакарна магнетна нараквица (12 магнети)

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...