Осветли ја кожата и темните дамки на природен начин

Едно од најдобрите природни масла е дефинитивно бадемовото масло. Поради природното богатство што го содржи во само една лажичка, бадемовото масло е вистински бисер и откритие на природата, па зазема посебно место во ајурведата. Ајурведските стручњаци го познаваат одамна и му веруваат многу. Овој прекрасен дар на природата можеме да го искористиме на многу начини за да ја подобриме и зачуваме нашата убавина.

Осветли ја кожата

Бадемовото масло помага да се осветлат темните дамки на кожата, исто така ги смирува лузните. Богатите антимикробни својства во овој случај само ќе помогнат. Потребни ви се 10 капки органско бадемово масло и 3 капки нимово масло. Смесата нанесете ја бараната регија и нека отстои.

 

Oрганско чисто бадемово масло

Ајурведско хербално Neem масло

Written by Ayurveda

October 19, 2021

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и...