Пиењето вода после јадење е токсично !!

 Ајурведата не ја поддржува практиката на пиење вода или било кој друг пијалок веднаш по оброкот.
 Пиењето вода веднаш по оброкот е поврзано со лошо здравје и лоша дигестија во Ајурведата.
 Докажано е дека влијае директно на состојбата на храната во стомакот.
 Водата е течност која лади и разблажува и штети нејзиното конзумирање веднаш по оброците, дури резултира и со дебелина.
 Затоа, после оброкот направете одмор 10-15 минути и подоцна испијте ја водата голтка по голтка, проверете дали водата е на собна температура.
 Јадете правилно – јадете здраво
 Следете не за да ги дознаете повеќе придобивки од ајурведата за вашиот секојдневен начин на живот
 .