Чувајте ги добрите луѓе во вашиот живот и негувајте здрави меѓучовечки односи

 

Грижете се за луѓето што ги сакате, не губете ги за ефтини работи!

Не жалете за еден неразумен каприц, за еден погрешно протолкуван збор, за едно површно чувство што не можете да го разберете. Тоа е уште замка на нашиот силен ум кој ни ги претставува работите онакви какви што не се.Грижете се за луѓето што ги сакате како што би се грижеле за себе. Бидете љубеезни со нив, отворени и искрени без да се преправате дека сте нешто што не сте, без да додадете на себе некоја вообразена величина, без да давате ветувања што нема да ги исполните и онака тие веќе се знаат за вас.

Грижете се за луѓето што ги сакате, не ви треба многу искуство за да разберете дека не секој заслужува да влезе во вашиот живот. Повеќето од нив се таму за да им ја завршите нивната работа или улога, да го земат она што ќе им користи и да се оддалечат. Не вложувајте многу емоции во такви работи, тоа ќе ве повреди многу кога овие луѓе ќе заминат. Не секој човек кој влегува во вашиот живот со насмевка е човек со добри намери, има многу актери кои продаваат некои работи и ќе ви треба време да откриете за што станува збор.

Чувајте ги луѓето што ги сакате, кои ќе ги покриваат солзите со насмевка и ќе ви покажат дека има надеж и покрај сè, луѓе кои се празник за душата и делуваат на неа како најдобриот мелем, луѓе со кои тишината е толку гласна и кои нема да ве напуштат кога е најтешко . Не пазете се од луѓе кои се борат за вас и кога никој не е на ваша страна, луѓе кои не кажуваат некои големи зборови за пријателството, но затоа покажуваат дека тие се оние на кои секогаш можете да се потпрете.

Чувајте ги овие драги и добри луѓе како ваше најголемо богатство, бидејќи штом еднаш ги изгубите, ништо нема да може да ја надополни таа празнина. Ниту еден друг човек нема да може да застане на нивното место затоа што вредноста на овие луѓе останува незаменлива. Времето ќе покаже кои се овие луѓе,а кои се актерите, животите и  тешкотиите ќе ги искристализираат работите што ќе ви појаснат сè. Да ја ​​искоцкаш таа можност значи да се коцкаш со живот, да бидеш мудар, животот понекогаш не дава втора шанса.

 

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Зошто препорачуваме редовна употреба на ајурведските капки за нос!

Знаеме дека со редовно и грижливо одржување и подмачкување на автомобилот, го доведуваме во одлична состојба. Истото се случува и со нашето тело. Повеќе грижа, подобро здравје. Дали редовно го одржуваме нашето тело, дали редовно го прочистуваме и подмачкуваме??...

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

Зошто треба да се практиукува медитација од најмали нозе

  Медитацијата е тотална концентрација во сегашниот момент, фокусирана на самореализација, да си свесен за себе, да знаеш навистина кој си, да умееш да се исклучш од светот  и да се најдеш. Ако медитацијата во училиште стана предмет на изучување, децата ќе...

Кафа доша и справување со стресот

Кафа доша и справување со стресот

Оваа доша има најмали изгледи за раздразливост од сите три доши бидејќи ја карактеризираат смирена и приземјена природа и однесување. Сепак, кога тие се вознемирени и се под стрес, не ги споделуваат сопствените чувства и го таложат непријатното искуство. Сево ова...