Сакаш инстант среќа?

Сакаш инстант среќа?

by | Sep 22, 2020 | 0 comments

 

Серотонин не е хормон, туку невротрансмитер кој потекнува од мозокот, трансмитер кој  пренесува импулси помеѓу мозокот и нервните клетки. Во крвотокот се претвара во хормон. Научно е докажано дека ако човекот го подигне нивото на серотонин, кај него ќе исчезне депресијата, анксиозност, и ќе с епојават убави работи, добро расположение, радост за животот, енергија, животна сила, активности и т.н. Затоа, со сигурност се докажува дека серотонинот е антидепресив, кој ја отстранува депресијата и прави убав и среќен живот.

Друг природен начин е со редовно практикување Абјанга

 

Абјанга

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...