Самопомош при мигрена – ајурведска марма техника
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Самопомош при мигрена – ајурведска марма техника

Самопомош при мигрена – ајурведска марма техника

by | Oct 8, 2021 | 0 comments

Ајурведска марма техника за лекување на цело тело

Ако секојдневно по 5 минути ја изведеме оваа древна ајурведска марма техника со активирање на
одредени марма точки, за 7 дена ќе почувствуваме враќање на емоционалната равнотежа,
подобрување на менталното и физичкото здравје без примена на никакви лекови!
Ова древно учење се базира на доказите дека секој прст на раката е „поврзан“ со
функционирањето на најмалку два внатрешни органи. За да се решиме од многу физички и емоционални
здравствени проблеми, доволно е да се активираат тие точки на прстите 5 минути секој ден.
Како се изведува оваа ајурведска марма техника?
За активирање и за лекување на внатрешните органи, потребно е да се притисне благо 3 до 5 минути
посакуваниот прст со слободната рака и да се прават нежни кружни движења. Со десната рака ги активираме марма точките на прстите
на левата рака. Дишењето треба да биде длабоко и смирено. Откако ќе заврши активирањето, се
продолжува со масирање на сите прсти на двете раце, 3 минути.

Среден прст

Помага во работата на: црниот дроб и жолчното кесе.
Емоции што зависат од овој прст: лутина, неодлучност, иритација.
Симптоми: мигрена, замор, проблеми со циркулацијата, менструална болка во долниот дел
на стомакот, главоболка.

 

Пожелно е пред да започнете со примена на оваа терапија да се консултирате со нашите ајурведски тарапевти.

 

Марма терапија

АЈУРВЕДСКИ ПРЕГЛЕДИ

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...