Спиеш ли мирно?

Спиеш ли мирно?

by | Aug 9, 2020 | 0 comments

Половина од човештвото на земјината топка има проблеми со спиењето. Недостиг на сон од околу 2 дена, а и повеќе може да предизвика сериозни здравствени проблеми, особено врз ментално здравје. Тековниот светски рекорд за лице кое останало без спиење е 266 часа, што е еднакво на нешто повеќе од 11 дена.

На сликата објавивме колку точно е потребно спиење според вашата возраст.

За добар и мирен сон комбинирајте Широдара со Ашваганда, а во посериозни случаи Мадја расајана

 

Споделете корисни инфомрации со своите пријатели.

 

 

Широдара

 

Ashwagandha

 

Medhya Rasayana

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...