ХОРМОНАЛНА ТЕРАПЕВТСКА ЈОГА
  • Home
  • /
  • ХОРМОНАЛНА ТЕРАПЕВТСКА ЈОГА

Јога

Хормонална терапевтска јога

ХОРМОНАЛНА ТЕРАПЕВТСКА ЈОГА е специјално дизајнирана серија на динамични асани, пранајами, визуелизација- јога нидра и тибетански енергизирачки техники, кои заедно го активираат произвотството на хормони и следствено ги враќаат хормоналниот баланс. Наменета за жени со секаков вид на хормонални нарушувања и заболувања, како што се менструална болка, ПМС, болки во зглобовите, мигрена, остеопороза, зголемена телесна тежина и емоционална нестабилност за време на хормоналните промени. Типични несакани ефекти на менопауза како што се топло ладни бранови, нарушено спиење, депресија, раздразливост, кршливи нокти и тенка коса можат да се ублажат или целосно да исчезнат. Покрај здравствените придобивки, хормоналната јога овозможува на жената во периодот на хомонален пресврт да го одджи својот младешки изглед што е можно подолго. Со еден збор хормонална терапија, без несакани дејства. Овој природен холистички метод беше развиен од Дина Родригез, од С. Паоло Бразил, филозоф и психолог,сега 93- годишна жена, која сеуште е активна и е член на Меѓународната асоцијација на учители по јога и почесен член на Светскиот јога совет.

Цена за осум термини (1 термин – 1 час): 1 300.оо мкд

Шифра: 1502