АЈУРВЕДСКИ ТРЕТМАНИ

Широабјанга

Широабјанга

Широабјанга е длабоко релаксирачки и подмладувачки традиционален индијски третман на главата.

Постојаното возење, читање или користење на компјутерот, предизвикува лошо држење на телото и создава напнатост во вратот и рамената.

Овој третман ги ослободува енергетските блокови во телото што може да донесат несакани ефекти.

При овој третман на главата се користи топло сусамово масло кое освен што е добро за скалпот на косата, го релаксира умот, ја ослободува тензијата во главата, вратот и горениот дел на грбот.

Преку марма точките се насочува протокот на енергија на правилен и избалансиран начин, со што се овозможува ослободување на болката и напнатоста.

Третманот на главата предизвикува состојба на смиреност, мир и спокојство и промовира високо ниво на будност и концентрација.

Бенефити од широ абјанга:

 • анти-стрес третман,
 • го подобрува видот,
 • спречува болки во главата,
 • обезбедува добар сон,
 • го смирува умот,
 • зголемување на протокот на цереброспинални течности со што се зајакнува нервниот систем,
 • дисперзија на токсини од напнати јазли во мускулите,
 • подобрување на циркулацијата на крвта,
 • исчезнување на тензијата што произлегува од мигрена и болки во грбот,
 • помага да се отстранат токсините од употреба на бои за коса,
 • негување на коренот на косата и спречува прекумерно губење на косата,
 • ги спречува дегенеративните болести – со смирување на Вата дошата,
 • ги спречува воспалителните болести – со смирување на Пита дошата.

Времетраење на третманот 20 до 30 минути.

Цена за единечен третман: 1 000.оо мкд

 Шифра: 1105

Shiro Abhyanga

Shiro Abhyanga is a Sanskrit term comprised of two words: Shiro (head) and Abhyanga (massage).

Shiro Abhyanga essentially means a complete massage of the head, neck, and shoulders using Ayurvedic herbal oils.

These are the areas that are most affected by stress, which is why Shiro Abhyanga is beneficial in reducing pain and stress in these regions.

Shiro Abhyanga treatment is a synchronized combination of two distinct Ayurvedic treatments – Shirodhara and Abhyanga.

Shirodhara is performed by pouring a relaxing and gentle flow of herbal massage oil formulations on the scalp, forehead, and neck. Abhyanga is a gentle massage on the forehead, head, neck, and shoulders so the oil formulation on these parts of the body take effect.

Hence, Shiro Abhyanga is an Ayurvedic massage therapy that works in two different processes following one another consecutively.

Duration of treatment 20 to 30 minutes.

Price of a single treatment: 20 euro

Code: 1105