Што се случува кога имаме многу кафа доша во умот?
  • Home
  • /
  • Uncategorized
  • /
  • Што се случува кога имаме многу кафа доша во умот?

Што се случува кога имаме многу кафа доша во умот?

by | Aug 25, 2020 | 0 comments

Кафа дошата секогаш чека до крајот за да ги добие информациите, така што овој пат ќе ги смениме работите, и ќе ја поставиме оваа доша прва на ред 🙂 !

Секако, луѓето со многу кафа доша во умот имаат најмалку психолошки проблеми во споредба со другите две доши-типови. Но, кога кафата се влошува, тогаш може да го наруши умот со блокирање на каналите и затнување на сетилата.
Овој вид нарушување подразбира: неприврзаност, недостаток на мотивација, депресија, тага и чувство да се биде самостоен. Тие имаат недостаток на раздвиженост и мотивација и честопати можат да станат прилично пасивни и зависни. Прекумерното влошување на кафа може да доведе до алчност и посесивност, што го прави умот досаден, тежок и депресивен.

И, зошто сето тоа се случува?

Емотивните нарушувања на Кафа произлегуваат од прекумерно задоволство, уживање или приврзаност во животот. Премногу спиење, недостаток на вежбање, вишок на слатка или мрсна храна исто така може да биде уште еден фактор. Влијанијата од детството може да поттикнат презаситеност или емоционално задушеност од родителите. Дали премногу капа ги предизвикува вашите ментални нарушувања?

Како лесно да помогнете ако пронајдовте некои од наведените симптоми.

Најпрвин пијте голема количина е многу топла вода со ѓумбир.

Поченете да практикувате Абјанга во комбинација со Удвартана

Земајте два пати на ден по една таблета Харитаки 

 

Удвартана

Harithaki

 

Кафа

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Post

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која миленичињата...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и исклучително...