АЈУРВЕДСКИ ТРЕТМАНИ

Нади Сведана – Хербална медицинска сауна

Нади Сведана – Хербална медицинска сауна

Со овој третман хербализната медицинсма пареа се апсорбира во одредени делови од телото, често по енергетските канали во телото наречени нади. Ја ублажува болката и болката во зглобовите и мускулите, исто така ја промовира циркулацијата на крвта и ја враќа флексибилноста во затегнатите и погодени области. Овој третман е многу корисен за артритис, неподвижност и невромускулни состојби и целокупното здравје Бидејќи кожата делува како врата за елиминација на токсините, таа се нарекува и „трет бубрег“ на човечкото тело. Кога swedana се применува редовно, топлината на пареата ги забрзува хемиските процеси во телото за да се излачат акумулираните токсини надвор од телото.

Медицинската парна бања спаѓа во категоријата Swedana Therapy. Таа помага во ублажување на болката, вкочанетоста итн. Овој третман може да се примени како главна процедура или како надополнување на другите третмани.

Каде се препорачува овој третман:

  • Ублажува болка
  • Намалува вкочанетост на телото
  • При дехидрираност
  • Подобрува слабост на телото
  • Го релаксира телото при напорно вежбање
  • Го зајакнува срцето
  • Ослободува од целосен стрес и траума
  • Подобрува дигестија
  • Го подобрува квалитетот на кожата и целосно ја детоксицира

Препорачано време 20 минути.

Цена на единечен третман: 1.200 ден.

Шифра: 1113