#Online СЕМИНАР ХОРМОНАЛНА ТЕРАПЕВТСКА ЈОГА

ОВОЈ ВИКЕНД СЕ ОДРЖУВА РАБОТИЛНИЦА ЗА ХОРМОНАЛНА ТЕРАПЕВТСКА ЈОГА!!!

Оваа јога е специјално дизајнирана серија на динамични асани, пранајами, визуелизација- јога нидра и тибетански енергизирачки техники, кои заедно го активираат произвотството на хормони и следствено ги враќаат хормоналниот баланс. Наменета за жени со секаков вид на хормонални нарушувања и заболувања, како што се менструална болка, ПМС, болки во зглобовите, мигрена, остеопороза, зголемена телесна тежина и емоционална нестабилност за време на хормоналните промени. Типични несакани ефекти на менопауза како што се топло ладни бранови, нарушено спиење, депресија, раздразливост, кршливи нокти и тенка коса можат да се ублажат или целосно да исчезнат. Покрај здравствените придобивки, хормоналната јога овозможува на жената во периодот на хомонален пресврт да го одджи својот младешки изглед што е можно подолго. Со еден збор хормонална терапија, без несакани дејства. Овој природен холистички метод беше развиен од Дина Родригез, од С.Паоло Бразил, филозоф и психолог,сега 93- годишна жена, која сеуште е активна и е член на Меѓународната асоцијација на учители по јога и почесен член на Светскиот јога совет.

Термин на одржување:

03 Јули 2020 (петок) 16:00 – 19:00 часот

04 и 05 јули 2020 (сабота и недела) 09:00 – 12:00 часот

Место на одржување: Online ZOOM апликација

Важна забелешка: Присуството е задолжително во текот на целата работилница; Цената на 3 дневната работиница изнесува 2.000,оо денари. Цената за студенти и оние кои сакаат да повторуваат, изнесува 1.250,оо денари.

Интересот потврдете го со испраќање на пријава и уплата на сметката при НЛБ Банка 210072242810160. Работилницата ќе ја води Биби @anabibi888 Меѓународен јога инструктор. 070358871 071268337

Потребно е да имате на себе удобна облека и, шише со вода или термос со топла напивка и голема насмевка ..

Ве молиме оваа информација проследете ја до сите оние на кои што мислите дека им е потребна или недостапна.

Пријавувањата се во тек и можете да ги извршите: 071268337 По завршувањето на овој семинар овозможивме редовно практикување и  јога часови.

Written by Ayurveda

July 1, 2020

НАЈЧИТАНИ ВЕСТИ

Ајурведска диета за февруари

Ајурведска диета за февруари

Февруари во вашето тело Штом температурите ќе паднат и ќе почнат малку да растат кон крајот на јануари, вашето тело ја менува својата стратегија од градење изолациски масти кон нивно ослободување. Телото ослободува маснотии од истата причина поради која...

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

Лекува 150 болести, сезонски грипови и вируси

 Зачин вреден злато! Лековитите својства на овој зачин постепено се откриваат низ вековите, а одамна е потврдено дека има силно антивоспалително дејство. Овој зачин е познат низ целиот свет поради неговите многубројни лековити својства. Ако случајно видите на...

Здрав појадок за почеток на денот

Здрав појадок за почеток на денот

Во брзањето и вревата на нашиот секојдневен живот, здравата храна понекогаш ја оставаме на последно место.  Спакувана и студена храна за носење, мусли со додаден шеќер, бел леб и сл.  станаа составен дел од нашата рутина за појадок - вкусна за јадење и...