Чисто есенцијално масло од лимон

Есенцијалните масла за многумина не се најочигледното нешто за релаксирање, но тоа треба да се промени. Тие не само што прават вашата соба да мириса прекрасно, туку од нив има многу здравствени придобивки кои можете да ги почувствувате само со нанесување 1-2 капки на вашите зглобови. Постојат дури и есенцијални масла за променливо расположение кои можат навистина да ве смират.

Есенцијалните масла можат да се употребуваат на многу начини, а секој вид си има и своја намена. Овие масла ќе ви помогнат да се ослободите од симптомите на анксиозност и депресија, ќе го смират вашиот нервен систем и ќе се справат со воспаленијата во вашето тело.

Лимон
Етеричното масло од лимон има свежа, возбудувачка арома која го чисти воздухот и ги елиминира мирисите кога се користи ароматично. Доколку се консумира орално, обезбедува имунолошка и циркулаторна поддршка и може да се користи за да се додаде свеж вкус на храната и пијалоците.

Начин на употреба:
Во бањата: ставете 2-3 капки во кадата додека се бањате
При туширање капнете 2-3 капки на дното од туш кабината
За простории ставете 2-3 капки во вашиот дифузер
Или пак едноставно намачкајте на пулсните точки од вашето тело за да ги почувствувате сите придобивки.

Пакување: 10мл

Шифра: 1035

ТЕЛЕФОН

СЛЕДЕТЕ НÉ