Масло од невен

Невеновото масло содржи екстракт од цветови на невен (Calendula officinalis) во маслиново масло.

Делување:

Ја штити и негува сувата, чувствителна кожа. Невеновото масло има противвоспалително дејство и ја забрзува епителизацијата на оштетената кожа. Содржи биофлавоноиди кои имаат заштитна функција и го спречуваат стареењето на кожата.

Невеновото масло има противвоспалително и адстрингентно дејство и ја забрзува епителизацијата на оштетената кожа. Содржи биофлавоноиди кои имаат заштитна функција и го спречуваат стареењето на кожата. Се користи надворешно за лекување на кожни промени како акни, суви екцеми, дерматитис (воспаление на кожата), чиреви (Ulcus cruris), декубитуси, хемороиди, рани кои тешко зараснуваат, изгоретини (вклучително и од сонце), посекотини и отворени рани, модрици.

Употреба:

Се нанесува во тенок слој на оштетените делови од кожата, 2 до 3 пати на ден.

Пакување:

100 ml

Шифра: 1059

ТЕЛЕФОН

СЛЕДЕТЕ НÉ