Чисто есенцијално масло од лаванда

Есенцијалните масла за многумина не се најочигледното нешто за релаксирање, но тоа треба да се промени. Тие не само што прават вашата соба да мириса прекрасно, туку од нив има многу здравствени придобивки кои можете да ги почувствувате само со нанесување 1-2 капки на вашите зглобови. Постојат дури и есенцијални масла за променливо расположение кои можат навистина да ве смират.

Есенцијалните масла можат да се употребуваат на многу начини, а секој вид си има и своја намена. Овие масла ќе ви помогнат да се ослободите од симптомите на анксиозност и депресија, ќе го смират вашиот нервен систем и ќе се справат со воспаленијата во вашето тело.

Лаванда
Маслото од лаванда е едно од најпопуларните. Познато е дека ги намалува симптомите на депресија, стрес, анксиозност, па дури и симптомите на посттрауматскиот стрес. Лавандата помага во спиењето, па е одлична за луѓето кои страдаат од несоница. Неколку капки масло од лаванда е сè што ви е потребно за да се чувствувате подобро.

Начин на употреба:
Во бањата: ставете 2-3 капки во кадата додека се бањате
При туширање капнете 2-3 капки на дното од туш кабината
За простории ставете 2-3 капки во вашиот дифузер
Или пак едноставно намачкајте на пулсните точки од вашето тело за да ги почувствувате сите придобивки.

Пакување: 10мл

Шифра: 1809

ТЕЛЕФОН

СЛЕДЕТЕ НÉ