Ајурведска бакарна магнетна нараквица (12 магнети)

Ајурведска бакарна магнетна нараквица (12 магнети)

2.700,00 ден

Со користењето на магнетната нараквица направена од бакар во пределот на зглобот, се постигнува ефект на магнетизација на крвните садови и ја забрзува циркулацијата: крвта се „разредува“, а со тоа се намалува можноста за тромбоза, се регулира и стабилизира притисокот, се подобрува квалитетот на спиењето, се регулира дигестивниот тракт, зголемен имунитетот, работната способност и општата состојба на организмот. Постојаните магнети можат да создадат одлични ефекти врз телото преку нивното енергетско поле. Тие се поставени на специфични точки и зони каде магнетното поле има оптимален ефект. Зглобот е зона полно со големи крвни садови преку кои делува целиот крвоток. Источните лекари ја утврдуваат состојбата, силата и виталноста на сите 12 најголеми меридијани преку дијагностицирање на зглобот. Бидејќи и западната и источната медицина се согласни дека оваа област околу зглобот е навистина посебна. Потребно е само една минута за крвната клетка да отпатува од зглобот до срцето и назад.

Шифра: 1019

Со користењето на магнетната нараквица направена од бакар во пределот на зглобот, се постигнува ефект на магнетизација на крвните садови и ја забрзува циркулацијата: крвта се „разредува“, а со тоа се намалува можноста за тромбоза, се регулира и стабилизира притисокот, се подобрува квалитетот на спиењето, се регулира дигестивниот тракт, зголемен имунитетот, работната способност и општата состојба на организмот. Постојаните магнети можат да создадат одлични ефекти врз телото преку нивното енергетско поле. Тие се поставени на специфични точки и зони каде магнетното поле има оптимален ефект. Зглобот е зона полно со големи крвни садови преку кои делува целиот крвоток. Источните лекари ја утврдуваат состојбата, силата и виталноста на сите 12 најголеми меридијани преку дијагностицирање на зглобот. Бидејќи и западната и источната медицина се согласни дека оваа област околу зглобот е навистина посебна. Потребно е само една минута за крвната клетка да отпатува од зглобот до срцето и назад.

Состав: Бакарната нараквица со магнети, покрај тоа што е моден додаток, има и двоен здравствен ефект. Бакарот, за разлика од многу други супстанции, може да се апсорбира преку кожата. Ја зголемува апсорпцијата на железо од хемоглобинот содржан во црвените крвни клетки. Хемоглобинот е од суштинско значење затоа што осигурува доволно кислород, а се апсорбира во белите дробови и се транспортира преку крвните садови до најмалите капилари. Бакарот е од витално значење за раст, развој и зајакнување на коските, спречува инфекции, ублажување на ревматска болка, главоболка и артритис. Бакарни нараквици веќе долго време се познати за добробита, но новите нараквици, кои се комбинирнација на бакар и магнети, се со поголема ефикасност.

Магнети: Кога се носи бактарната нараквица, крвта и црвените зрнца минуваат низ енергетското поле создадено од магнети. Бакарните нараквица со магнети се изработени во една величина која со ширење се прилагодува на секоја рака и модерен дизајн.
Моќност на магнетите: 12 x 3500 гауси.