Ајурведска бакарна магнетна нараквица

Ајурведска бакарна магнетна нараквица

1.000,00 ден

Со користењето на магнетната нараквица направена од бакар во пределот на зглобот, се постигнува ефект на магнетизација на крвните садови и ја забрзува циркулацијата: крвта се „разредува“, а со тоа се намалува можноста за тромбоза, се регулира и стабилизира притисокот, се подобрува квалитетот на спиењето, се регулира дигестивниот тракт, зголемен имунитетот, работната способност и општата состојба на организмот. Постојаните магнети можат да создадат одлични ефекти врз телото преку нивното енергетско поле. Тие се поставени на специфични точки и зони каде магнетното поле има оптимален ефект. Зглобот е зона полно со големи крвни садови преку кои делува целиот крвоток. Источните лекари ја утврдуваат состојбата, силата и виталноста на сите 12 најголеми меридијани преку дијагностицирање на зглобот. Бидејќи и западната и источната медицина се согласни дека оваа област околу зглобот е навистина посебна. Потребно е само една минута за крвната клетка да отпатува од зглобот до срцето и назад.

Шифра: 1018

Со користењето на магнетната нараквица направена од бакар во пределот на зглобот, се постигнува ефект на магнетизација на крвните садови и ја забрзува циркулацијата: крвта се „разредува“, а со тоа се намалува можноста за тромбоза, се регулира и стабилизира притисокот, се подобрува квалитетот на спиењето, се регулира дигестивниот тракт, зголемен имунитетот, работната способност и општата состојба на организмот. Постојаните магнети можат да создадат одлични ефекти врз телото преку нивното енергетско поле. Тие се поставени на специфични точки и зони каде магнетното поле има оптимален ефект. Зглобот е зона полно со големи крвни садови преку кои делува целиот крвоток. Источните лекари ја утврдуваат состојбата, силата и виталноста на сите 12 најголеми меридијани преку дијагностицирање на зглобот. Бидејќи и западната и источната медицина се согласни дека оваа област околу зглобот е навистина посебна. Потребно е само една минута за крвната клетка да отпатува од зглобот до срцето и назад.

Состав: Бакарната нараквица со магнети, покрај тоа што е моден додаток, има и двоен здравствен ефект. Бакарот, за разлика од многу други супстанции, може да се апсорбира преку кожата. Ја зголемува апсорпцијата на железо од хемоглобинот содржан во црвените крвни клетки. Хемоглобинот е од суштинско значење затоа што осигурува доволно кислород, а се апсорбира во белите дробови и се транспортира преку крвните садови до најмалите капилари. Бакарот е од витално значење за раст, развој и зајакнување на коските, спречува инфекции, ублажување на ревматска болка, главоболка и артритис. Бакарни нараквици веќе долго време се познати за добробита, но новите нараквици, кои се комбинирнација на бакар и магнети, се со поголема ефикасност.

Магнети: Кога се носи бактарната нараквица, крвта и црвените зрнца минуваат низ енергетското поле создадено од магнети. Бакарните нараквица со магнети се изработени во една величина која со ширење се прилагодува на секоја рака и модерен дизајн.
Моќност на магнетите: 6 x 1500 гауси.