Ајурведски бакарен чистач за јазик

Ајурведски бакарен чистач за јазик

800,00 ден

Дали знаете дека јазикот е место каде што се напластуваат многу микроорганизми, бактерии и вируси?

Ајурведата е сестра наука на јогата и е еден од најстарите постоечки системи за здравје.

Во Ајурведата, се верува дека сите битија се составени од истите примарни елементи кои постојат во природата: оган, вода, земја, воздух и простор.

Овие се присутни во секој од нас во различни количини, а оваа уникатна комбинација наречена #Dosha – е таа што ги диктира нашите индивидуални карактеристики и потреби.

Ајурведата нѐ учи како да го направиме вистински избор за нашето тело и ум, според нашата #доша.

Шифра: 1003

Дали знаете дека јазикот е место каде што се напластуваат многу микроорганизми, бактерии и вируси?

Ајурведата е сестра наука на јогата и е еден од најстарите постоечки системи за здравје.

Во Ајурведата, се верува дека сите битија се составени од истите примарни елементи кои постојат во природата: оган, вода, земја, воздух и простор.

Овие се присутни во секој од нас во различни количини, а оваа уникатна комбинација наречена #Dosha – е таа што ги диктира нашите индивидуални карактеристики и потреби.

Ајурведата нѐ учи како да го направиме вистински избор за нашето тело и ум, според нашата #доша.

Сепак, дури и ако не знаете многу за Ајурведата и немате поим која е вашата Доша, постојат универзални начини на кои можете да ги прилагодите практиките на ајурведскиот начин на живот во вашата дневна рутина.

Секој ден ќе објавуваме по една нова практика:  Користете стругалка за јазикот.

Во Ајурведата, здравјето е тесно поврзано со присуството или отсуството на токсини во телото.

Употреба на бакарна стругалка за јазикот, првата работа наутро, пред да ги четкате и измиете забите, е одличен начин за брзо отстранување на токсините и бактериите кои се акумулираат во устата додека спиете.

Се користи за да се подобри не само вашиот здив и целокупното орално здравје, туку и вашето варење.

Тоа е затоа што говорот е поврзан со јазикот, а и со сетилото за вкус, а вкусот е првиот чекор во процесот на дигестивниот процес.