Бакарна чаша (гравирана)

Бакарна чаша (гравирана)

1.600,00 ден

Бакарна чаша (гравирана)

Познато е дека бакарот е многу поздрав од другите метали, на пр.  нерѓосувачки челик или алуминиум.  Складирањето вода во бакар за само три часа додава здрави својства во водата. Помага во исцелувањето на телото и е многу корисно да се пие вода во бакарен сад.

Овие садови се автентично изработени за вода и ајурведски пијалоци.  Ги чуваат пијалоците ладни подолго време. Рачно изработени од занаетчии од Индија.

Во ајурведата, пиењето вода од бакарни садови ги балансира сите три доши - вата, пита, кафа.

П.С. внимавајте доколку пиете топли напитоци како кафе и чај од бакарни чаши бидејќи ја задржуваат топлината подолго време.

П.П.С. Добриот познавач и коктел мајстор знае дека единствениот начин за правилно послужување на пијалоците е во бакарна шолја/тенкар/штајн бидејќи бакарот го подобрува вкусот на пијалокот, а мешаниот пијалок останува поладен многу подолго. Уживајте во користењето на овие чаши за мешани пијалоци со вотка, рум, текила, џин, виски, пиво, вино.
Во летниот период одлични се за пијалоци како ладен чај и лимонада бидејќи го задржуваат пијалокот ладен подолго време.

Капацитет на чашата 500мл