Дерма ролер

Дерма ролер

1.500,00 ден

Дермаролер е ваљак прекриен со микроиглички, при третманот се прават нежни микроубоди во површниот слој на кожата кој предизвикува стимулација и продукција на колаген, еластин и нови, здрави клетки кои ги пополнуваат вдлабнатите лузни од акни, и брчките на кожата.

Со помош на дермаролерот механички се стимулира кожата за исфрлање на оштетениот дел и создавање на нов колаген, поттикнување на факторот на раст на влакно и придонесува за обновување и подмладување на кожата.

Со него може да се третираат како темето на главата така и образите и брадата со што кожата се регенерира и освежува.

Шифра: 1014

Дермаролер е ваљак прекриен со микроиглички, при третманот се прават нежни микроубоди во површниот слој на кожата кој предизвикува стимулација и продукција на колаген, еластин и нови, здрави клетки кои ги пополнуваат вдлабнатите лузни од акни, и брчките на кожата.

Со помош на дермаролерот механички се стимулира кожата за исфрлање на оштетениот дел и создавање на нов колаген, поттикнување на факторот на раст на влакно и придонесува за обновување и подмладување на кожата.

Со него може да се третираат како темето на главата така и образите и брадата со што кожата се регенерира и освежува.

Се спречува предвремното стареење, се отстрануваат лузни од акни, се стимулира производството на колаген и еластин во кожата а со самото тоа и промовира раст на влакно.

Што се однесува до трајноста на резултатите, дури и ако веднаш по третманот се види подобрување, мора да се почека да поминат неколку недели колку што трае процесот на обновување на ќелиите.

Се советува да се направат по 2 третмани неделно, зависно од зоната, а периодот помеѓу третманите да биде околу три дена.

По третманот обавезно нанесете од серумот за раст на коса и не го измивајте.

Нарачајте веднаш!