Чај од рози

Чај од рози

1.000,00 ден

Розите се користат за културни и медицински цели илјадници години.

Семејството рози има илјадници сорти.  Сите рози се јадат и можат да се користат во чај, но некои сорти се слатки, додека други се погорчливи.

Чајот од роза е ароматичен хербален пијалок направен од миризливи ливчиња и пупки на цветови од роза.

Се тврди дека нуди бројни здравствени придобивки.

Чајот од роза е без кофеин и затоа може да биде одлична замена за некои од почестите топли пијалоци со кофеин.

Придобивки од хидратација и губење на тежината.

Шифра: 1089

Розите се користат за културни и медицински цели илјадници години.

Семејството рози има илјадници сорти.  Сите рози се јадат и можат да се користат во чај, но некои сорти се слатки, додека други се погорчливи.

Чајот од роза е ароматичен хербален пијалок направен од миризливи ливчиња и пупки на цветови од роза.

Се тврди дека нуди бројни здравствени придобивки.

Чајот од роза е без кофеин и затоа може да биде одлична замена за некои од почестите топли пијалоци со кофеин.

Придобивки од хидратација и губење на тежината

Чајот од роза првенствено се состои од вода.  Поради оваа причина, пиењето една или повеќе шолји дневно може значително да придонесе за вкупниот внес на вода.

Богат со антиоксиданси

Антиоксидансите се соединенија кои помагаат во борбата против ефектите на слободните радикали.  Тоа се реактивни молекули кои предизвикуваат оштетување на клетките и доведуваат до оксидативен стрес, кој е поврзан со многу болести и предвремено стареење

Може да ја ублажи менструалната болка

Менструалната болка влијае на околу 50% од девојчињата и жените, од кои некои доживуваат повраќање, замор, болки во грбот, главоболки, вртоглавица и дијареа за време на менструацијата

Неговите наводни придобивки вклучуваат:

• ментални придобивки, како што се лекување на деменција и напади
• релаксација, намалување на стресот и антидепресивни ефекти
• намалена сериозност на алергиските реакции
• антибактериски својства
• подобрена отпорност на инсулин и здравје на срцето
• третман на заболување на црниот дроб
• лаксативни ефекти
• анти-воспалителни и анти-артритични својства
• антиканцерогени ефекти

Тегличето содржи околу 20 конзумирања