Чешел од нимово дрво

Чешел од нимово дрво

1.500,00 ден

Дрвен чешел од ним дрво со широка намена. Не ја електризира косата – анти статик.

Ним дрвото лекува преку 40 заболувања на скалпот и го контролира лачењето на себум, акни, чиреви, псоријаза и ги смирува сите воспалителни процеси на кожата.

Секој дел од ова дрво има лековита вредност – од цвеќиња, овошје и семиња до гранчиња, сок и корења.

Шифра: 1033

Дрвен чешел од ним дрво со широка намена. Не ја електризира косата – анти статик.

Ним дрвото лекува преку 40 заболувања на скалпот и го контролира лачењето на себум, акни, чиреви, псоријаза и ги смирува сите воспалителни процеси на кожата.

Секој дел од ова дрво има лековита вредност – од цвеќиња, овошје и семиња до гранчиња, сок и корења.

Денешната модерна наука навистина промовира тврдења за неговите лековити својства, а истражувањата докажаа бројни лековити својства на неговите активни компоненти, како што се алкалоидите и лиминоидите. На пример, нимбинот и азадиратинот, горчливите состојки на кората и семките од ним, ја зголемуваат нашата отпорност на болести и имаат антиинфламаторни својства.

Совршено дополнување за сите Био-Салони или за лична употреба.