Чисто есенцијално масло од гераниум

Чисто есенцијално масло од гераниум

800,00 ден

Етеричното масло од гераниум се добива со дестилација со пареа од листовите на Pelargonium graveolens, растителен вид роден во Јужна Африка. Според народните преданија, се користел за широк спектар на здравствени состојби.

Маслото од гераниум се одгледува во многу региони, вклучително и Европа и Азија. Постојат многу варијанти и видови на розовиот цвет со свеж, цветен мирис. Секоја сорта се разликува по мирис, но е речиси идентична во однос на составот, придобивките и употребите.

Маслото од гераниум е широко користено како состојка во парфеми и козметика. Етеричното масло се користи и во ароматерапијата за лекување на голем број здравствени состојби. Во ароматерапијата, есенцијалните масла се вдишуваат со помош на дифузер или се разредуваат со масла и се нанесуваат на кожата за смирувачки придобивки.

Шифра: 1803

Етеричното масло од гераниум се добива со дестилација со пареа од листовите на Pelargonium graveolens, растителен вид роден во Јужна Африка. Според народните преданија, се користел за широк спектар на здравствени состојби.

Маслото од гераниум се одгледува во многу региони, вклучително и Европа и Азија. Постојат многу варијанти и видови на розовиот цвет со свеж, цветен мирис. Секоја сорта се разликува по мирис, но е речиси идентична во однос на составот, придобивките и употребите.

Маслото од гераниум е широко користено како состојка во парфеми и козметика. Етеричното масло се користи и во ароматерапијата за лекување на голем број здравствени состојби. Во ароматерапијата, есенцијалните масла се вдишуваат со помош на дифузер или се разредуваат со масла и се нанесуваат на кожата за смирувачки придобивки.

Маслото од гераниум може да биде корисно за: Акни, дерматитис и воспалителни состојби на кожата, Едеми, Назален вестибулитис, Инфекција, Невродегенеративно заболување, Менопауза и перименопауза, Стрес, анксиозност и депресија, Болка во херпес зостер, Алергии, Нега на рани, Дијабетес.

Како да се користи масло од гераниум?

Етеричното масло од гераниум може да се разреди со носечко масло, како што е маслото од сусам, и да се користи локално на кожата. Можете да го користите како третман на дамки за акни или чешање на кожата, или како масло за масажа.Кога се разредуваат есенцијалните масла со носечки масла, важно е да се следат овие упатства за разредување. За возрасни, започнете со мешање на 15 капки есенцијално масло на 6 лажички носечко масло. Ова ќе биде еднакво на разредување од 2,5 проценти. За деца, 3 до 6 капки есенцијално масло на 6 лажички носечко масло е безбедна количина. Како третман за ароматерапија, можете да намачкате масло од здравец на хартиени крпи или на ткаенина што не ви пречи да ја обоите. Можете да го ставите и во собен дифузер. Постојат и дифузери за лична употреба, како што се стапчиња за инхалатор за арома, кои можете да ги наполните со масло и да дишете додека сте во движење.