Чисто есенцијално масло од еукалиптус

Чисто есенцијално масло од еукалиптус

800,00 ден

Активните хемиски компоненти на есенцијалното масло од еукалиптус придонесуваат за неговата репутација како масло за прочистување, чистење, разјаснување и зајакнување на имунитетот, кое е идеално за употреба на кожата и во ароматерапијата. Познат е по својата способност да ги намалува или елиминира штетните површински и воздушни бактерии и инфекции при контакт. Го олеснува дишењето, ги подобрува чувствата на релаксација, создава чувство на освежување кога се користи во масажи, ја смирува нервната напнатост и помага да се расчисти умот, меѓу различните други придобивки. Овие лековити придобивки може да се припишат на антиинфламаторните, антиспазмодични, деконгестиви, антисептични, антибактериски и стимулирачки својства на маслото, меѓу другите вредни својства.

Шифра: 1804

Активните хемиски компоненти на есенцијалното масло од еукалиптус придонесуваат за неговата репутација како масло за прочистување, чистење, разјаснување и зајакнување на имунитетот, кое е идеално за употреба на кожата и во ароматерапијата. Познат е по својата способност да ги намалува или елиминира штетните површински и воздушни бактерии и инфекции при контакт. Го олеснува дишењето, ги подобрува чувствата на релаксација, создава чувство на освежување кога се користи во масажи, ја смирува нервната напнатост и помага да се расчисти умот, меѓу различните други придобивки. Овие лековити придобивки може да се припишат на антиинфламаторните, антиспазмодични, деконгестиви, антисептични, антибактериски и стимулирачки својства на маслото, меѓу другите вредни својства.

Како да го користите?

Додадете неколку капки во својот дифузер или на нашите вулкански камчиња.

Слободно можете да додадете неколку капки и во бањата.

Чување: На темно и ладно место, недостапно за деца.