Чисто есенцијално масло од портокал

Чисто есенцијално масло од портокал

800,00 ден

Маслото од портокал често се употребува во ароматерапијата бидејки ја ослободува тензијата на мускулите и го подобрува општото расположение кај луѓето.
Маслото од портокал доста често се користи како додаток на арома во пијалоци, благи печени меса, чоколада, бисквити, и останати пецива и торти. Индустриски доста се користи во освежувачи на соби, дезодоранси, сапуни, лосиони за тело и разни креми. Се верува дека мслото од портокал има доста здраствени придобивки, има и анти инфламаторно, антисептичко, антидепресивно и антиоксидантно дејство.

Шифра: 1816

Маслото од портокал често се употребува во ароматерапијата бидејки ја ослободува тензијата на мускулите и го подобрува општото расположение кај луѓето.
Маслото од портокал доста често се користи како додаток на арома во пијалоци, благи печени меса, чоколада, бисквити, и останати пецива и торти. Индустриски доста се користи во освежувачи на соби, дезодоранси, сапуни, лосиони за тело и разни креми. Се верува дека мслото од портокал има доста здраствени придобивки, има и анти инфламаторно, антисептичко, антидепресивно и антиоксидантно дејство.

Како тоник, маслото од портокал помага да се намали инфламацијата во телото со тоа што ја намалува болката и иритацијата. Исто така има и карминативно дејство со тоа што ги ослобудува гасовите во стомакот, што предизвикуваат болка и индигестија. Некои органски нутриционисти веруваат дека мслото од портокал може да помогне и при ослободување на мускулни и нервни спазмови. Во ароматерапијата маслото од портокал помага при намалување на анксиозност, лутина, и депресија. Исто така помага при подобрување на општиот имунитет кај луѓето.
Есенцијалното масло од портокал е добро да се користи за сува, иритирана и проблематична кожа. Може да се измеша со носиво масло и да се користи како крема или маст. Маслото од портокал симболизира среќа и топлина кога се користи во ароматерапијата. Помага при алиминација на токсините во телото.

Начин на употреба:
Во бањата: ставете 2-3 капки во кадата додека се бањате
При туширање капнете 2-3 капки на дното од туш кабината
За простории ставете 2-3 капки во вашиот дифузер
Или пак едноставно намачкајте на пулсните точки од вашето тело за да ги почувствувате сите придобивки.

Ова масло може да се користи и како додаток во исхраната, за торти и колачи.

Пакување: 10мл