Чисто есенцијално масло од цимет

Чисто есенцијално масло од цимет

800,00 ден

Масло со топла, слатка арома, есенцијално масло од цимет е еден вид есенцијално масло кое се користи во ароматерапијата.

Есенцијалното масло од цимет содржи голем број на соединенија за кои се смета дека влијаат на здравјето. Овие соединенија вклучуваат цинамалдехид, за кој е утврдено дека го намалува воспалението и делува како антимикробен (супстанца која го уништува или го потиснува растот на микроорганизмите, вклучувајќи ги и бактериите и габите).

Шифра: 1823

Масло со топла, слатка арома, есенцијално масло од цимет е еден вид есенцијално масло кое се користи во ароматерапијата.

Есенцијалното масло од цимет содржи голем број на соединенија за кои се смета дека влијаат на здравјето. Овие соединенија вклучуваат цинамалдехид, за кој е утврдено дека го намалува воспалението и делува како антимикробен (супстанца која го уништува или го потиснува растот на микроорганизмите, вклучувајќи ги и бактериите и габите).

Употреба за етерично масло од цимет

Есенцијалното масло од цимет се смета за природен лек за здравствени проблеми кои се движат од кашлица и настинка до запек .

Покрај тоа, есенцијалното масло од цимет се вели дека ја стимулира циркулацијата, го намалува стресот, ја ублажува болката , се бори против инфекциите, го подобрува варењето и ги штити од инсекти .

Придобивките од етерично масло од цимет

И покрај неговата долга историја на употреба во ароматерапијата, есенцијалното масло од цимет е тестирано во многу малку научни студии.

Прелиминарните наоди од лабораториските студии и испитувањата базирани на животни покажуваат дека соединенијата пронајдени во есенцијалното масло од цимет може да помогнат да се уништат Streptococcus mutans (тип на бактерии кои се тесно поврзани со развојот на шуплините ), промовираат проширување на крвните садови и го контролира дијабетесот (делумно преку регулирање на нивото на шеќер во крвта).

Како се користи?

Кога се комбинира со носечко масло (како што е јојоба, сладок бадем или авокадо), есенцијалното масло од цимет може да се нанесе на кожата или да се додаде во бањи.

Етеричните масла може да предизвикаат хемиски изгореници и други негативни ефекти ако не се соодветно разредени во масло за транспорт или се нанесуваат директно на кожата.

Есенцијалното масло од цимет исто така може да се вдиши по попрскувањето неколку капки на ткаенина или со користење на аромотераписки дифузер или испарувач.