Чисто есенцијално масло од чајно дрво

Чисто есенцијално масло од чајно дрво

800,00 ден

Етеричното масло од чајно дрво може да замени скоро половина од синтетичките лекови во ормарот за домашни лекови. Античките Сумејци и Египќани знаеле за ова повеќе од 5000 години. И, денес, фармацевтската индустрија е сè потешко да се натпреварува со овој дар на природна медицина.

Факт е дека да се создаде “лабораториски” аналог на чајно дрво есенцијално масло е многу тешко. Природното масло содржи повеќе од 50 уникатни органски соединенија. Покрај тоа, невозможно е да се навикнеш на таков лек, бидејќи хемискиот состав на природните суровини варира секоја сезона, а бактериите и вирусите тешко се прилагодуваат и стануваат имуни.

Шифра: 1826

Етеричното масло од чајно дрво може да замени скоро половина од синтетичките лекови во ормарот за домашни лекови. Античките Сумејци и Египќани знаеле за ова повеќе од 5000 години. И, денес, фармацевтската индустрија е сè потешко да се натпреварува со овој дар на природна медицина.

Факт е дека да се создаде “лабораториски” аналог на чајно дрво есенцијално масло е многу тешко. Природното масло содржи повеќе од 50 уникатни органски соединенија. Покрај тоа, невозможно е да се навикнеш на таков лек, бидејќи хемискиот состав на природните суровини варира секоја сезона, а бактериите и вирусите тешко се прилагодуваат и стануваат имуни.

Есенцијално масло од чајно дрво е:

 • антисептик со широк спектар;
 • антифунгални;
 • антивирусна;
 • моќен имуномодулатор;
 • експекторанс и чистење на мукозните мембрани;
 • лекови за болка;
 • моќен дерматолошки антисептик;
 • смирувачки

Болести во кои маслото од чајно дрво може да биде ефективно:

 • респираторни заболувања (бронхитис, болка во грлото, треска);
 • гинекологија (вирусни и заразни лезии);
 • Болести на ENT (тонзилитис, ларингитис, итн.);
 • стоматологија (периодонтитис, гингивитис, итн.);
 • дерматологија (демодекс, акни, акни, итн.);
 • како и домашни повреди, исеченици, каснувања од инсекти.

Како да аплицирате:

“Ароматскиот комплет за прва помош” е едноставен и пријатен за употреба дома, удобен за земање со вас на патот, како и безбеден за нанесување дури и на детска кожа (по можност разредена).

Кожа:

 • 1-2 капки во чиста форма во акутни ситуации;
 • 2-3 капки на 1 лажичка растително масло (за масажа или лековити мешавини, компреси).

Вдишување:

 • 1-2 капки на 1 литар топла вода (топла вдишување);
 • директно од шишенцето (ладни вдишувања);
  Збогатување на козметика (важно: само природно):
 • 2-3 капки за секои 10 мл козметика.

Арома светилка или миење на подот:

 • 5-7 капки за секои 15 квадратни метри. м од просториите.