Чисто органско арганово масло

Чисто органско арганово масло

800,00 ден

Чисто арганово масло

Чистото арганово масло е познато по неговите антиоксидантни карактеристики кои помагаат против стареењето и е богато со ферулинска киселина, осум есенцијални масни киселини, каротеноиди, анти-оксиданси, стероли, сапонини и полифени.

Исто така содржи големи количини на витамин Е кој е неопходен за здрава коса и кожа.

Шифра: 1025

Чисто арганово масло

Чистото арганово масло е познато по неговите антиоксидантни карактеристики кои помагаат против стареењето и е богато со ферулинска киселина, осум есенцијални масни киселини, каротеноиди, анти-оксиданси, стероли, сапонини и полифени.

Исто така содржи големи количини на витамин Е кој е неопходен за здрава коса и кожа.

Аргановото масло има широка употреба и мултифункционалност. Се употребува на кожата, косата, ноктите и усните. Ја регулира влажноста, ги регенерира клетките и има хранлива и балансирачко дејство.

Сето ова е карактеристично за овој скапоцен плод, а тајната на производството е чувана од мароканските жени со векови наназад.